Kako smanjiti procenat masti u telu

Ako želite izdefinisano telo moraćete da smanjite količinu masti u telu. Ne samo da će gubitak masti doprineti da se bolje osećate i izgledate nego ćete i unaprediti zdravstveno stanje vašeg srca. Istraživanja su pokazala da Amerikanci ne samo da se goje u rekordno kratkom vremenu već i istovremeno gube na mišićnoj masi. Zdravstveno gledano, ovo je siguran put do samouništenja. Gubljenje masnih naslaga može izgledati kao izazov ali jednom kada započnete proces i vidite rezultate, poželećete da nastavite. Sledećih nekoliko saveta će vam pomoći da na zdrav način ostvarite cilj.

1) Pijte dosta vode. Neka istraživanja su pokazala da uzimanje dosta tečnosti pomaže gubljenju kilograma i spiranju toksina. Dakle, uzimanje velikih količina tečnosti je najvažniji korak.

2) Smanjite unos ugljenih hidrata ali ih ne izbacujte iz ishrane u potpunosti. Telu je potrebna odredjena količina ugljenih hidrata da bi dobro funkcionisalo ali bi bilo dobro kada biste proste šećere zamenili sa složenim ugljenim hidratima. Za početak izbacite hleb i slatkiše i umesto toga konumirajte voće i povrće.

3) Jedite u manjim porcijama. Komplikovanije je da tanjir napunite sa manje hrane ali je zato dobro da smanjite veličinu smaog tanjira. Tako, uzimanjem manjeg tanjira i puniti ga celog šalje informaciju vašem mozgu da zapravo jedete više.

4) Dodajte trening otpora u svoje vežbanje. Dodavanje samo nekoliko minuta vežbi dizanja tegova i vežbi otpora će vam pomoći da definišete svoje telo i pobedite masnoće. Na početku, za najbolje rezultate dodajte ove vežbe vašim kardio vežbama.

5) Uvrstite u vaš trening kardio vežbe. Možete kombinovati razne vidove treninga kao što su trčanje (niski i visoki intenzitet, promene iz niskog u visoki intenzitet) ili neki od grupnih treninga koji je kardio usmeren.

6) Ubacite u ishranu produkte od celog zrna. Ovakav način ishrane pomaže kardiovaskularnom zdravlju i kontroli masti. Zamenite belo brašno proizvodima od celog zrna što može da reši i problem nadimanja. Za početak uzmite tanjir cerealija od celog zrna za doručak.

7) Nemojte jesti voće nakon 18h. Voće sadrži dosta ugljenih hidrata, koji vam neće pomoći da sagorite kalorije. Nemojte shvatiti pogrešno, voće je jako dobro i zdravo jesti, samo veliki broj ljudi koji hoće da smrša pravi grešku i baziraju večeru na voćnim salatama, misleći da su pojeli kvalitetan večernji obrok. Večernji obrok treba u najvećoj meri da sadrži vlakna i proteine. Znači u obzir dolazi povrće koje ne sadrži veliku količinu ugljenih hidrata i proteinski obrok u vidu piletine ili ribe.

8) I ništa od toga neće biti potpuno bez vežbanja i treninga. Ovde možete pogledati PROGRAME u našoj ponudi, jer je trening + ishrana = REZULTAT.