Spremanje za more

Činjenica je da svi želimo da izgledamo super pred leto, pitanje je kako to postići? Ne postoji tajni recept i magija da bi se došlo do vitke linije. Pravilna ishrana, redovan trening i zdrave navike su ključ. Takođe, nije dovoljno krenuti sa treningom 10 dana pred leto, već se vitka linija gradi mesecima. Početni rezultati treninga i zdrave ishrane se mogu videti tek nakon 1-2 meseca.

1) RAZMIŠLJAJTE O ONOME ŠTO JEDETE

Izbegavajte prerađene ugljene hidrate i šećer ako želite da steknete mišićnu masu i izgubite kilograme.

2) JEDITE ZELENIŠ
Kada atlete jedu dosta zeleniša, ne zamaraju se lako. Ubacite šaku spanaća u blender i dodajte dve šolje bademovog mleka, borovnice i usitnjeni ovas i nećete ni osetiti ukus spanaća (u slučaju da ga ne volite).

3) UNOSITE VIŠE VITAMINA D
Manjak vitamina D čini rezultate lošijim, tvrdi jedno novije istraživanje. Oni koji imaju više vitamina D, imaju i jače mišiće.

4) ŠTO VIŠE PROTEINA, TO BOLJE
Kako biste obrazovali mišiće, potrebno vam je mnogo proteina. Oni koji unose proteine kroz šest manjih obroka u toku dana brže formiraju mišiće nego oni koji ih unose kroz tri veća obroka. Unosite bar 100 grama proteina po obroku.

5) PIJTE DOSTA VODE
Hidratacija je jako bitna za mršavljenje. Popijte čašu vode pred obrok, voda će ublažiti osećaj gladi i doprineti manjem unosu hrane.

6) UVEK RADITE VEŽBE ZA CELO TELO
Ako hoćete da ojačate, bitno je i koliko često radite vežbe i koliko su one teške.
Potrebno je da nedeljno uradite 10 do 15 setova vežbi za sve grupe mišića. Vežbajte, na prmer, tri puta nedeljno i tokom svakog od ta tri dana uradite tri do pet setova vežbi za svaku grupu mišića. U Artfitness-u se trudimo da kroz kružne treninge pogodimo svaki deo tela podjednako.

7) KRENITE NA VREME SA TRENINGOM
Kao što smo već napomenuli, nije dovoljno krenuti sa treningom 10 dana pred leto. Potrebno je barem 1-2 meseca kako bi se videli prvi rezultati. A zamislite ako krenete 3 meseca pred leto..

8) SVRATITE U ARTFITNESS
Naši programi će Vam uz uravnoteženu ishranu uveliko pomoći da dodjete do vitke linije.

Vidimo se!